Gito inleder samarbete med Skövde Energi

21 augusti, 2024

Skövde Energi AB, strävar efter att leverera trygga och långsiktiga energilösningar som gynnar både människor, samhälle och miljö. Som en del av sin satsning på laddinfrastruktur för tung trafik har bolaget etablerat ett flertal laddstationer i Västra Götalandsregionen. Tre av dessa stationer har fått stöd från Energimyndigheten genom programmet ”Regionala Elektrifieringspiloter för tunga fordon”.
Gito och Skövde Energi har nu ingått ett samarbete kring driften av fyra laddstationer i Västra Götaland. Dessa stationer är strategiskt placerade längs viktiga vägar och kompletterar väl Gitos befintliga laddnätverk. Laddstationerna, som är belägna i Skövde (2 st), Vara och Vårgårda, är anpassade för tung trafik och erbjuder supersnabb laddning med en effekt på 350 kW. Gito kommer att ansvara för driften av dessa stationer och därmed säkerställa smidig och enkel laddning för elektriska lastbilar.

“Vi ser fram emot ett givande och spännande samarbete med Skövde Energi där vi tillsammans möjliggör omställningen till elektriska tunga transporter i Västra Götaland. Stationerna som Skövde Energi har uppfört passar mycket väl in i vårt befintliga nätverk av laddstationer för tunga transporter. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete för elektrifieringen av tunga transporter i regionen,” säger Niklas Björkbacka, VD för Gito Heavy Charging Solutions AB.

“Med Gito Heavy Charging Solutions som laddoperatör får våra kunder tillgång till ett starkt nationellt nätverk för laddning av tunga fordon. Gito, som ägs av Jönköping Energi, Öresundskraft och Mälarenergi, är en ledande aktör med fokus på laddning för tunga fordon,” säger Sammy Tanhua, VD för Skövde Energi.

Kontaktpersoner

Niklas Björkbacka, vd Gito Heavy Charging Solutions AB
+46 72 083 02 08
niklas.bjorkbacka@gito.se

Josip Glavas, Sälj och marknadschef
+46 73 800 25 93
josip.glavas@gito.se

 

gito logo
GITO är en ledande kraft i omställningen till elektriska transporter och hållbar energi. Tillsammans med våra kunder etablerar vi laddstationer för tunga fordon i Sverige.