Ny publik laddstation för tunga transporter i Köping

invigning av Volvo i köping

20 januari, 2024

Den 17 januari invigdes en ny laddstation för tung trafik i Västmanland. Laddstationen finns på lastbilsparkeringen vid Volvo Group Truck Operations fabrik i Köping, är utrustad med den senaste tekniken och möjliggör snabb och pålitlig laddning för elektriska lastbilar och andra tunga fordon. Det finns två laddplatser och fordon kan ladda med 350 kW kontinuerlig effekt eller, om två laddar samtidigt, 175 kW vardera. Gito kommer hantera betallösning, drift och övervakning samt underhåll av stationen.

Niklas Björkbacka är VD Gito Heavy Charging Solutions:

– Att etablera laddstationen i Köping är ett viktigt steg framåt för att främja elektrifiering inom tung trafik och bidra till en mer hållbar framtid. Vi ska fortsätta att samarbeta med ledande aktörer inom fordonsindustrin för att accelerera övergången till elektriska fordon och minskad klimatpåverkan.

Vi på Gito planerar att etablera ett nätverk av laddningsstationer längs viktiga transportvägar i hela Sverige. Dessa stationer kommer att erbjuda snabb och pålitlig laddning för elektriska lastbilar och andra tunga fordon, vilket möjliggör längre körsträckor och ett minskat beroende av fossila bränslen.

gito logo
GITO är en ledande kraft i omställningen till elektriska transporter och hållbar energi. Tillsammans med våra kunder etablerar vi laddstationer för tunga fordon i Sverige.